fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jak obrać dynię?

Jak obrać dynię?

jak-obrac-dynie.jpg

Obieranie dyni. Niby proste, a pewnie nie jeden raz zastanawiałeś się jak to zrobić szybko i prosto. Zobacz jak Paweł Jackowski obiera dynię i jakie daje wskazówki. Więcej ciekawych filmów znajdziesz na stronie ajwen.tv!

Sezon dyniowy co prawda za nami, ale jeszcze gdzieniegdzie można dynię dostać 🙂 To fajne warzywo dość dobrze znosi przechowywanie. Gdy hodowałem swoje warzywa w Wielkopolsce, to woziłem z działki pełne bagażniki tych fantastycznych warzyw. Oprócz zwykłych dyni miałem też patisony, kabaczki i cukinie.

Ale dobra, teraz sprawa dotyczy dyni, choć tak samo można potraktować patisona. Ogólnie rzecz biorąc, są to warzwa niewygodne, bo są duże. Jest na to prosty patent. Kroimy w plastry na szerokość 2 cm i obieramy skórę po prostu obieraczką, czy nożykiem. Proste? Proste 🙂
Możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Co można zrobić z dyni? Mnóstwo rzeczy 🙂

  • zupy
  • dżemy
  • zapiekanki
  • leczo
  • bigosy
  • gulasze
  • puree

W zasadzie jedyne, co nas ogranicza, to nasza wyobraźnia – bo …  GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!

Zapraszamy na nasze warsztaty kulinarne, gdzie w luźnej, spokojnej i wesołej atmosferze się o tym możesz przekonać 🙂

Poczytaj o jesiennych warzywach i zapasach na zimę 

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Obieranie dyni. Niby proste, a pewnie nie jeden raz zastanawiałeś się jak to zrobić szybko i prosto. Zobacz jak Paweł Jackowski obiera dynię i jakie daje wskazówki. Więcej ciekawych filmów znajdziesz na stronie ajwen.tv!

Sezon dyniowy co prawda za nami, ale jeszcze gdzieniegdzie można dynię dostać 🙂 To fajne warzywo dość dobrze znosi przechowywanie. Gdy hodowałem swoje warzywa w Wielkopolsce, to woziłem z działki pełne bagażniki tych fantastycznych warzyw. Oprócz zwykłych dyni miałem też patisony, kabaczki i cukinie.

Ale dobra, teraz sprawa dotyczy dyni, choć tak samo można potraktować patisona. Ogólnie rzecz biorąc, są to warzwa niewygodne, bo są duże. Jest na to prosty patent. Kroimy w plastry na szerokość 2 cm i obieramy skórę po prostu obieraczką, czy nożykiem. Proste? Proste 🙂
Możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Co można zrobić z dyni? Mnóstwo rzeczy 🙂

  • zupy
  • dżemy
  • zapiekanki
  • leczo
  • bigosy
  • gulasze
  • puree

W zasadzie jedyne, co nas ogranicza, to nasza wyobraźnia – bo …  GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!

Zapraszamy na nasze warsztaty kulinarne, gdzie w luźnej, spokojnej i wesołej atmosferze się o tym możesz przekonać 🙂

Poczytaj o jesiennych warzywach i zapasach na zimę 

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
12 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak pakować mięso do mrożenia?

Paweł Jackowski pokazuje jak pakować mięso do mrożenia. Niby proste prawda… ale przecież to paleo dla opornych 🙂 Nasz mistrz kuchni jest bardzo cierpliwy do swoich uczniów. Czasami tylko powie „moment, spokojne, bo nie rozumiem,…

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…

WIĘCEJ >

Smoothie: borówkowo – bananowy

Przepyszny koktajl według receptury Krzysia, świetnie się sprawdzi po aktywności fizycznej, potreningowe uzupełnienie energii.

WIĘCEJ >

Jak obrać dynię?

Obieranie dyni. Niby proste, a pewnie nie jeden raz zastanawiałeś się jak to zrobić szybko i prosto. Zobacz jak Paweł Jackowski obiera dynię i jakie daje wskazówki. Więcej ciekawych filmów znajdziesz na stronie ajwen.tv! Sezon dyniowy…

WIĘCEJ >