fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jak obrać dynię?

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Jak obrać dynię?

jak-obrac-dynie.jpg

Obieranie dyni. Niby proste, a pewnie nie jeden raz zastanawiałeś się jak to zrobić szybko i prosto. Zobacz jak Paweł Jackowski obiera dynię i jakie daje wskazówki. Więcej ciekawych filmów znajdziesz na stronie ajwen.tv!

Sezon dyniowy co prawda za nami, ale jeszcze gdzieniegdzie można dynię dostać 🙂 To fajne warzywo dość dobrze znosi przechowywanie. Gdy hodowałem swoje warzywa w Wielkopolsce, to woziłem z działki pełne bagażniki tych fantastycznych warzyw. Oprócz zwykłych dyni miałem też patisony, kabaczki i cukinie.

Ale dobra, teraz sprawa dotyczy dyni, choć tak samo można potraktować patisona. Ogólnie rzecz biorąc, są to warzwa niewygodne, bo są duże. Jest na to prosty patent. Kroimy w plastry na szerokość 2 cm i obieramy skórę po prostu obieraczką, czy nożykiem. Proste? Proste 🙂
Możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Co można zrobić z dyni? Mnóstwo rzeczy 🙂

  • zupy
  • dżemy
  • zapiekanki
  • leczo
  • bigosy
  • gulasze
  • puree

W zasadzie jedyne, co nas ogranicza, to nasza wyobraźnia – bo …  GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!

Zapraszamy na nasze warsztaty kulinarne, gdzie w luźnej, spokojnej i wesołej atmosferze się o tym możesz przekonać 🙂

Poczytaj o jesiennych warzywach i zapasach na zimę 

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Obieranie dyni. Niby proste, a pewnie nie jeden raz zastanawiałeś się jak to zrobić szybko i prosto. Zobacz jak Paweł Jackowski obiera dynię i jakie daje wskazówki. Więcej ciekawych filmów znajdziesz na stronie ajwen.tv!

Sezon dyniowy co prawda za nami, ale jeszcze gdzieniegdzie można dynię dostać 🙂 To fajne warzywo dość dobrze znosi przechowywanie. Gdy hodowałem swoje warzywa w Wielkopolsce, to woziłem z działki pełne bagażniki tych fantastycznych warzyw. Oprócz zwykłych dyni miałem też patisony, kabaczki i cukinie.

Ale dobra, teraz sprawa dotyczy dyni, choć tak samo można potraktować patisona. Ogólnie rzecz biorąc, są to warzwa niewygodne, bo są duże. Jest na to prosty patent. Kroimy w plastry na szerokość 2 cm i obieramy skórę po prostu obieraczką, czy nożykiem. Proste? Proste 🙂
Możecie zobaczyć na poniższym filmie.

Co można zrobić z dyni? Mnóstwo rzeczy 🙂

  • zupy
  • dżemy
  • zapiekanki
  • leczo
  • bigosy
  • gulasze
  • puree

W zasadzie jedyne, co nas ogranicza, to nasza wyobraźnia – bo …  GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!

Zapraszamy na nasze warsztaty kulinarne, gdzie w luźnej, spokojnej i wesołej atmosferze się o tym możesz przekonać 🙂

Poczytaj o jesiennych warzywach i zapasach na zimę 

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
12 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki bananowo – borówkowe

Przekąska w formie placków, kilka dojrzałych bananów, troche borówek i wiejskie jaja, sprawdź jak wyszły zdrowe placki według przepisu Ajwen.

WIĘCEJ >

Zioła Pawła Jackowskiego

Paweł Jackowski w Kuchni Ajwen opowiada o ziołach, które używa podczas przygotowywania dań Paleo. Pokazuje również, jak je prawidłowo przechowywać. Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv oraz na naszym profilu Kuchnia Ajwen. Jeśli…

WIĘCEJ >

Jak się kroi by się nie pokroić!

Krótki instruktaż jak prawidłowo kroić, aby nie zrobić sobie krzywdy. Więcej filmów w roli głównej z Pawłem Jackowskim na stronie ajwen.tv i na profilu Kuchnia Ajwen!   Jeśli chcesz się nauczyć tak kroić, ale się…

WIĘCEJ >

Jak używać szynkowar

Na zdjęciu powyżej mamy różne rodzaje szynki z szynkowaru, pokrojone i uformowane w kostkę „rubika” Szynkowar- co to w ogóle jest? Jest to taki specjalny garnek do robienia domowych wyrobów. W dzisiejszych czasach, z każdej…

WIĘCEJ >