logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jak zrobić ryż z kalafiora

Jak zrobić ryż z kalafiora

ryz-z-kalafiora.jpg

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Podobne tematy

Placuszki kasztanowo – mangowe

Zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Posypałam cynamonem.

WIĘCEJ >

Jak używać nóż karbowany

Karbownik Co to w ogóle jest? To jest taki specjalny nóż, który jest wyprofilowany faliście. Są różne rodzaje, może być (…)

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka

Paweł Jackowski opowiada o gyrosie z kurczaka i kolejnych sposobach na oszczędności. Opowiada co to jest trybowanie mięsa i pokazuje (…)

WIĘCEJ >

Zioła Pawła Jackowskiego

Paweł Jackowski w Kuchni Ajwen opowiada o ziołach, które używa podczas przygotowywania dań Paleo. Pokazuje również, jak je prawidłowo przechowywać. (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl