fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jak zrobić ryż z kalafiora

Jak zrobić ryż z kalafiora

ryz-z-kalafiora.jpg

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
7 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie – Koktajle Ajwen

Smoothie to świetny sposób by kilka składników odżywczych dostarczyć w szybki i przyjemny sposób, dzieci nie zawsze chcą jeść warzywa, czasami jedzą tylko chleb i słodycze, pewnie nie raz słyszysz - jedz zielone bo mają

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…

WIĘCEJ >

Jedzenie na mieście

Idziecie do restauracji na obiad.Informujecie kelnera, że nie jecie glutenu, nabiału i strączków, zadowoleni czekacie na swój bezpieczny posiłek... żeby to było takie proste, jak sobie wyobrażacie jedzenie na mieście ...

WIĘCEJ >

Sos do sałatki

Gotowanie z amatorami to dla naszego mistrza kuchni sama przyjemność. W naszej Szkole Gotowania mamy motto " GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!" Zobaczcie jak bawił się nasz praktykant Przemek, podczas wspólnego gotowania z Pawłem, gdy

WIĘCEJ >