Jak zrobić ryż z kalafiora
Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!
Jak zrobić ten banalny dodatek?
Czas wykonania:
około 30 minut
Potrzebny sprzęt:
- blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)
Potrzeba na 2 porcje:
- 1/2 surowego kalafiora
- 1 cebula
- 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
- sól, pieprz
Wykonanie:
- kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
- cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
- miksujemy około 5 sekund
- przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
- i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
- na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
- wrzucamy cebulę
- zasmażamy 2-3 minuty
- dodajemy ryż z kalafiora
- mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
- doprawiamy solą i pieprzem
Uwagi:
- taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
- możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano
Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!
Co jeszcze może Cie zainteresować ?
Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz
Autor
Paweł Jackowski
Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!
Jak zrobić ten banalny dodatek?
Czas wykonania:
około 30 minut
Potrzebny sprzęt:
- blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)
Potrzeba na 2 porcje:
- 1/2 surowego kalafiora
- 1 cebula
- 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
- sól, pieprz
Wykonanie:
- kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
- cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
- miksujemy około 5 sekund
- przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
- i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
- na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
- wrzucamy cebulę
- zasmażamy 2-3 minuty
- dodajemy ryż z kalafiora
- mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
- doprawiamy solą i pieprzem
Uwagi:
- taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
- możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano
Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!
Co jeszcze może Cie zainteresować ?
Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz
Autor
Tagi
Podobne tematy
Smoothie: pietruszka, cytryna, mięta
Smoothie z pietruszki (natki), cytryn (obranych ale całych) i gałązki mięty z łyżką miodu. Do tego woda żeby dało się rozrobić. Bogactwo witaminy C. Dzięki cytrynie i mięcie – zwiększa się wydzielanie soków trawiennych. Smoothie…
WIĘCEJ >Zupa z mango
Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
WIĘCEJ >Gyros z kurczaka
Paweł Jackowski opowiada o gyrosie z kurczaka i kolejnych sposobach na oszczędności. Opowiada co to jest trybowanie mięsa i pokazuje jak to robi. Poza tym, pokazuje do czego można wykorzystać „resztki”. Więcej filmów z Pawłem…
WIĘCEJ >Jak przygotować jaja po benedyktyńsku
Bardzo prosty przepis na jaja po benedyktyńsku inaczej jaja poszetowe. Więcej filmów z Pawłem na stronie ajwen.tv oraz na profilu Kuchnia Ajwen. Paweł chwali się szklanym garnkiem, który dostał w prezencie od swojego teścia 🙂…
WIĘCEJ >