fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – bananowe

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Placuszki kasztanowo – bananowe

placuszki-kasztanowe-ajwendieta-19.jpg

Przygotowanie placów to dosłownie kilka minut. Bierzemy:

Wszystko miksujemy, rozgrzewamy olej kokosowy – świetnie nadaje się do smażenia (jest stabilny termicznie). Wylewamy placki dowolnej wielkości. Placki nie rozpadają się jeśli jest tylko mąka, jaja i dojrzały banan. Jeśli dodamy granata trzeba robić pod przykryciem bez obracania, niestety zaczyna się rozpadać. Ilość składników – ja robię na tzw. „oko”.

Możliwe warianty:

Dla kogo placki?

Dla każdego!! Mąka kasztanowa rzadko uczula czy wywołuje reakcje nadwrażliwości. To świetnie placki dla dzieci i osób, które cierpią na choroby autoimmunologiczne. Niestety zawierają jaja zatem dla osób, które jaj nie mogą jeść – można zrobić bez jaj z wodą, mlekiem kokosowym i dwoma niedojrzałymi bananami. Jeśli cierpisz na insulinooporność – nie dodawaj dżemu!

Ja placki zjadam na kolację lub zabieram ze sobą. Smakują również na zimno. Przeczytaj również: 10 powodów, dla których warto jeść jaja.

placuszki kasztanowe - ajwendieta (5) placuszki kasztanowe - ajwendieta (4) placuszki kasztanowe - ajwendieta (10) placuszki kasztanowe - ajwendieta (1) placuszki kasztanowe - ajwendieta (9) placuszki kasztanowe - ajwendieta (15) placuszki kasztanowe - ajwendieta (2) placuszki kasztanowe - ajwendieta (7) placuszki kasztanowe - ajwendieta (16) placuszki kasztanowe - ajwendieta (3) placuszki kasztanowe - ajwendieta (12) placuszki kasztanowe - ajwendieta (11) placuszki kasztanowe - ajwendieta (17) placuszki kasztanowe - ajwendieta (18) placuszki kasztanowe - ajwendieta (14) placuszki kasztanowe - ajwendieta (13) placuszki kasztanowe - ajwendieta (6)


Autor



Iwona Wierzbicka

Przygotowanie placów to dosłownie kilka minut. Bierzemy:

Wszystko miksujemy, rozgrzewamy olej kokosowy – świetnie nadaje się do smażenia (jest stabilny termicznie). Wylewamy placki dowolnej wielkości. Placki nie rozpadają się jeśli jest tylko mąka, jaja i dojrzały banan. Jeśli dodamy granata trzeba robić pod przykryciem bez obracania, niestety zaczyna się rozpadać. Ilość składników – ja robię na tzw. „oko”.

Możliwe warianty:

Dla kogo placki?

Dla każdego!! Mąka kasztanowa rzadko uczula czy wywołuje reakcje nadwrażliwości. To świetnie placki dla dzieci i osób, które cierpią na choroby autoimmunologiczne. Niestety zawierają jaja zatem dla osób, które jaj nie mogą jeść – można zrobić bez jaj z wodą, mlekiem kokosowym i dwoma niedojrzałymi bananami. Jeśli cierpisz na insulinooporność – nie dodawaj dżemu!

Ja placki zjadam na kolację lub zabieram ze sobą. Smakują również na zimno. Przeczytaj również: 10 powodów, dla których warto jeść jaja.

placuszki kasztanowe - ajwendieta (5) placuszki kasztanowe - ajwendieta (4) placuszki kasztanowe - ajwendieta (10) placuszki kasztanowe - ajwendieta (1) placuszki kasztanowe - ajwendieta (9) placuszki kasztanowe - ajwendieta (15) placuszki kasztanowe - ajwendieta (2) placuszki kasztanowe - ajwendieta (7) placuszki kasztanowe - ajwendieta (16) placuszki kasztanowe - ajwendieta (3) placuszki kasztanowe - ajwendieta (12) placuszki kasztanowe - ajwendieta (11) placuszki kasztanowe - ajwendieta (17) placuszki kasztanowe - ajwendieta (18) placuszki kasztanowe - ajwendieta (14) placuszki kasztanowe - ajwendieta (13) placuszki kasztanowe - ajwendieta (6)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Komentarzy: 1

  1. nika801 3 maja 2015 o 14:47

    a bez jajka jak zrobic?

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Niezbędnik kuchenny

Kuchnia Dla jednych jest to miejsce gdzie w domu „dostaje się jeść”. Dla innych jest to najczęściej odwiedzane pomieszczenie w domu (a zwłaszcza lodówka). Dla większości kobiet kuchnia to ich królestwo, gdzie przygotowują jedzenie dla…

WIĘCEJ >

Smoothie: borówkowo – bananowy

Przepyszny koktajl według receptury Krzysia, świetnie się sprawdzi po aktywności fizycznej, potreningowe uzupełnienie energii.

WIĘCEJ >

Jak zrobić ryż z kalafiora

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen. Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania! Jak zrobić ten banalny dodatek?…

WIĘCEJ >

Kasztanowiec – Bananowiec – ciasto czy chleb zależy od ciebie

Ciasto/chleb to świetny pomysł na smakołyki dla dzieci, ale również jako chleb powszedni, można zabrać do szkoły, w trasę, do pracy, na wycieczkę. Czy to będzie ciasto czy chleb zależy od Ciebie :)

WIĘCEJ >