fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – mangowe

Placuszki kasztanowo – mangowe

iwona-wierzbicka-paleodieta-232-of-236.jpg

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor



Iwona Wierzbicka

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki kasztanowo – bananowe

Placuszki to świetny posiłek potreningowy, posiłek dla dziecka, węglowodany, które nie uczulają. Można je zjeść na kolację albo zabrać ze sobą. Szybko się je robi.

WIĘCEJ >

Jak zrobić ryż z kalafiora

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen. Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania! Jak zrobić ten banalny dodatek?…

WIĘCEJ >
produkty bezglutenowe

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Osoby, które z przyczyn zdrowotnych muszą wyeliminować gluten ze swojej diety, mogą znaleźć w sklepach różne produkty bezglutenowe. Producenci wychodzą naprzeciw konsumentom i tworzą  zamienniki żywności przeznaczone dla chorujących na celiakię lub borykających się z…

WIĘCEJ >

Wolnowar

Współczesny dół ziemny Wolnowar to ulubione urządzenie wszystkich paleo maniaków, działa na zasadzie dołu ziemnego. Kiedyś, dawno, dawno temu, ludzie kopali dół w ziemi. Rozpalali w nim ognisko i kładli kamienie, które się nagrzewały. Gdy były…

WIĘCEJ >