fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – mangowe

Placuszki kasztanowo – mangowe

iwona-wierzbicka-paleodieta-232-of-236.jpg

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor



Iwona Wierzbicka

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z selera i gruszek

Mistrz kucharski, Paweł Jackowski pokazuje jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś, jak każdy poznaniak jadł wuchtę pyr. Czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił puree z ziemniaków. Mając puree, nie trzeba było robić…

WIĘCEJ >

Smoothie: pietruszka, cytryna, mięta

Smoothie z pietruszki (natki), cytryn (obranych ale całych) i gałązki mięty z łyżką miodu. Do tego woda żeby dało się rozrobić. Bogactwo witaminy C. Dzięki cytrynie i mięcie – zwiększa się wydzielanie soków trawiennych. Smoothie…

WIĘCEJ >

Jak wybrać dobry nóż?

Nóż – najlepszy przyjaciel kucharza Są różne rodzaje noży, tak samo, jak jest od groma firm, które je produkują. Tak naprawdę najistotniejsza jest jedna kwestia. Nóż ma dobrze leżeć w dłoni. Ma być przedłużeniem ręki…

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka

Paweł Jackowski opowiada o gyrosie z kurczaka i kolejnych sposobach na oszczędności. Opowiada co to jest trybowanie mięsa i pokazuje jak to robi. Poza tym, pokazuje do czego można wykorzystać „resztki”. Więcej filmów z Pawłem…

WIĘCEJ >