fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mango

Zupa z mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak pakować mięso do mrożenia?

Paweł Jackowski pokazuje jak pakować mięso do mrożenia. Niby proste prawda… ale przecież to paleo dla opornych 🙂 Nasz mistrz kuchni jest bardzo cierpliwy do swoich uczniów. Czasami tylko powie „moment, spokojne, bo nie rozumiem,…

WIĘCEJ >

Zioła Pawła Jackowskiego

Paweł Jackowski w Kuchni Ajwen opowiada o ziołach, które używa podczas przygotowywania dań Paleo. Pokazuje również, jak je prawidłowo przechowywać. Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv oraz na naszym profilu Kuchnia Ajwen. Jeśli…

WIĘCEJ >
schudnij w 30 dni

Schudnij w 30 dni z Ajwen

Zacznij z nami Twoje 30 dni do zdrowia. Schudnij bez wielkich wyrzeczeń.  Łatwe zasady, małe ograniczenia, a duży efekt. Mniej chleba, miej nabiału, śniadania białkowo-tłuszczowe. Popraw swoje zdrowie w 30 dni! Wyzwanie 30 dni Jeśli…

WIĘCEJ >

Szaszłyk z sarny i oszczędność

Potrzeba matką wynalazków. Podczas przygotowania kolejnego dania okazało się, że brakuje patyczków do szaszłyków. Jednak znalazłem bardzo proste rozwiązanie, jak zastąpić patyki, a dodatkowo zrobić to oszczędnie! Zobacz poniżej film, jak pomysłowo można zastąpić patyki do…

WIĘCEJ >