fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mango

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Zupa z mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak pakować mięso do mrożenia?

Paweł Jackowski pokazuje jak pakować mięso do mrożenia. Niby proste prawda… ale przecież to paleo dla opornych 🙂 Nasz mistrz kuchni jest bardzo cierpliwy do swoich uczniów. Czasami tylko powie „moment, spokojne, bo nie rozumiem,…

WIĘCEJ >

Jak zrobić domowy rosół?

Paweł Jackowski opowiada jak zrobić pyszny domowy, rosół. Choć jest to jedna z najbardziej popularnych zup, przygotowanie prawdziwego, smacznego rosołu nie jest takie proste. Na warsztatach w naszej Paleo Szkole Gotowania, Paweł zawsze podkreśla jak…

WIĘCEJ >

Co zrobić z grasicą

Co to w ogóle jest? Pewnie większość z Was zadaje sobie to pytanie i od razu drugie, co zrobić z grasicą? Spokojnie 🙂 Grasica, zalicza się do podrobów, jest to organ dokrewny młodych ssaków, który…

WIĘCEJ >

Jak zrobić zupę dyniowo-marchewkową?

Kolejny ciekawy przepis na szybką i zdrową zupę. Paweł Jackowski pokazuje jak smaczne i oszczędne jest gotowanie Paleo. Nie każda dieta jest droga i wymagająca poświęcenia dużej ilości czasu. Gotując Paleo zyskujemy czas i zdrowie….

WIĘCEJ >