fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mango

Zupa z mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Co Ajwen ma w koszyku #02

Podejrzewam, że wiele osób myśli, iż moja skromna osoba robi zakupy jedynie w eko sklepach, chodzi na polowania i wszystko przygotowuje sama. Otóż nie! Koniecznie zobacz film „Zdjąć AUREOLĘ z Ajwen„. Nie jestem doskonała, nie…

WIĘCEJ >

Jak oczyszczać mięso?

Paweł Jackowski opowiada o tym jak czyścić mięso ze zgrubień, tłuszczu czy ścięgien. Niby proste, a jednak nie każdy zdaje sobie sprawę jakie to ważne podczas przygotowania posiłku i jak to prawidłowo zrobić. Więcej filmów…

WIĘCEJ >

Jak używać nóż karbowany

Karbownik Co to w ogóle jest? To jest taki specjalny nóż, który jest wyprofilowany faliście. Są różne rodzaje, może być taki trzymany od góry i używany na zasadzie siekacza. Może być mały, wąski, przypominający zwykły…

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…

WIĘCEJ >