logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Radio Opole: Jaja i Wielkanoc

Radio Opole: Jaja i Wielkanoc

jaja-wielkanoc.jpg

Krótka opowieść o tym jak zdrowo spędzić Święta Wielkanocne – Iwona Wierzbicka udzieliła kilka cennych wskazówek  dla słuchaczy Radia Opole.

O jajach mówi się wiele, raz dobrze a czasem źle. Prawda jest taka, że jajo to życie, jajo to zdrowie, to skarbiec najważniejszych wartości odżywczych, więc mówimy jajom głośne TAK. Szczególnie w okresie Świąt Wielkanocnych, kiedy głównym bohaterem naszych potraw jest właśnie ono, warto posłuchać o tym co takiego kryje w sobie, co nam sprzyja przy świątecznym stole, a czego powinniśmy unikać. W wielkim skrócie sposób na zdrowe święta wygląda tak: jajka jemy do woli, o ciastach zapominamy, a po śniadaniu zabieramy rodzinę na spacer 🙂

Źródło zdjęcia.

Autor



Iwona Wierzbicka

Podobne tematy

jaja, jajka, skorupki

Najlepsze źródło wapnia – skorupki jaj

Skorupki jaja kurzego zawierają sole wapnia, miedź, fluor, żelazo mangan, molibden, siarę, krzem, selen, cynk i stront. Stront ma podwójne działanie: hamujące w stosunku do osteoklastów (komórek kościogubnych) i pobudzające czynności osteoblastów (komórek kościotwórczych).

WIĘCEJ >

Radio Opole – Aktywność fizyczna i żywienie dzieci

Iwona Wierzbicka dla Radia Opole o żywieniu i aktywności dzieci. Jakie produkty należy wybierać, aby dieta dziecka była pełnowartościowa i wspomagała naturalny rozwój psychiczny i fizyczny dziecka.

WIĘCEJ >

Radio Opole: Jelita, candida, AZS

Dzisiaj o jelitach, candidy i atopowym zapaleniu skóry. Żyj Zdrowo i Kolorowo – Radio Opole, jak co drugi wtorek. Janusz Stasiak – gastroenterolog, Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny. Krzysztof Dobrowolski – prowadzący i Piotr Furtas...

WIĘCEJ >

Radio Opole: Grill po staropolsku

Grill po staropolsku bez konserwantów, o gotowcach z marketu, piwie oraz konsekwencjach i zagrożeniach tradycyjnego grillowania.

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl