logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa i owoce w diecie – Iwona Wierzbicka dla Radio Opole

Warzywa i owoce w diecie – Iwona Wierzbicka dla Radio Opole

warzywa-i-owoce-w-diecie.jpg

 

Dlaczego warto mieć warzywa i owoce w swojej diecie? Warzywa i owoce w diecie dostarczają nam składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowiej pracy organizmu. Warto wykorzystywać ekologiczne i sezonowe warzywa i owoce, o których wiemy, że nie były pryskane. Kiedy i w jaki sposób należy spożywać warzywa i owoce? Z czym nie powinniśmy ich łączyć, aby nie mieć balona w brzuchu? Czasem popełniamy błędy, o których nie wiemy, a niewielka zmiana może spowodować ogromną poprawę naszego samopoczucia. Pamiętajmy również, że dzisiejsze warzywa i owoce zawierają do 80% mniej witamin i minerałów, niż jeszcze 50 lat temu. Należy dobierać je starannie. Jemy przecież po to, aby się wchłaniało, a nie wydalało. Iwona Wierzbicka dla Radio Opole.

Materiały, które również mogą Cię zainteresować:

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.

Autor



Iwona Wierzbicka

Podobne tematy

Terapia sokami, sokoterapia – moc soków

Iwona Wierzbicka dla Magaznu Strefa Trenera, o terapii zielonymi sokami, pozytywne właściwości i potencjalne zagrożenia jakie mogą wynikać z niedopasowania roślin i warzyw indywidualnie dla pacjenta.

WIĘCEJ >

Radio Opole: Zdrowie i uroda – Stres

Iwona Wierzbicka w Radio Opole – Zdrowie i uroda, opowiada o tym jak zredukować poziom stresu, dzięki diecie, ćwiczeniom i zdrowym stylem życia. Podkreśla istotę odpowiedniego żywienia, a dopiero w drugiej kolejności uzupełnieniu suplementacją.

WIĘCEJ >

Radio Opole wiosną – witaminki po zimie

Na temat nowalijek, witamin, zdrowego stylu życia rozmawia z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole – Wiesław Kolbusz. Jak często jeść, co z tymi nowalijkami, co z witaminami.

WIĘCEJ >

Seler kontra Ziemniak – co wybrać?

W ziemniaku jest dużo więcej węglowodanów niż w selerze 15g/100g produktu, a niemal całość to skrobia. Pozostały ułamek węglowodanów to sacharoza i fruktoza (podobnie jak w selerze). Skrobia w obrobiona termicznie w obecności wody staje...

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl