Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.
- Zapraszam również na szkolenie: Dieta – inne podejście
- Wykład na temat Insulinooporności
- Wykład na temat Hashimoto
- Odwiedź stronę z relacją wiosennej Konferencji Holistyczne Podejście do diety, gdzie dostępne są filmy w temacie zdrowego stylu życia.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Iwona Wierzbicka
Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.
- Zapraszam również na szkolenie: Dieta – inne podejście
- Wykład na temat Insulinooporności
- Wykład na temat Hashimoto
- Odwiedź stronę z relacją wiosennej Konferencji Holistyczne Podejście do diety, gdzie dostępne są filmy w temacie zdrowego stylu życia.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Radio Opole – Żywienie w sporcie
Iwona Wierzbicka dla Radio Opole o żywieniu i suplementach w aktywności fizycznej. Sport to nie zdrowie, to już wiemy od dawna, ale jaki wpływ mają suplementy diety na nasz organizm oraz jakie produkty są najlepsze
WIĘCEJ >13 powodów, dlaczego nie możesz schudnąć
Od dawna walczysz z nadmiarem kilogramów i nic nie działa? Jako dietetyk kliniczny często spotykam się z takim problemem w moim gabinecie. Kiedy chodzi o zbędne kilogramy, zwykle myślimy, że wystarczy mniej jeść i więcej…
WIĘCEJ >Dynia – czy warto ją jeść?
Sezon na dynię trwa. Szczególnie jesienią chętnie sięgamy po to warzywo (a tak właściwie owoc – ze względu na zawartość nasion). Dlaczego warto po nią sięgać? Smak dyni jest neutralny – można ją jeść zarówno…
WIĘCEJ >Internetowe porady dietetyczne – moje rozważania
Czasami myślę, że niektórym nie zależy na przeczytaniu i spróbowaniu lecz na szukaniu dziury w całym, szukaniu kontrargumentów, szukaniu potwierdzenia, że to nie prawda, bo tak się żyje wygodnie - we własnym świecie komfortu.
WIĘCEJ >