fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Witamina D3

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Iwona Wierzbicka
25 sierpnia 2013

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

rośliny strączkowe, ciecierzyca, soczewica

Strączki – jeść czy nie jeść?

Sprawdź, o czym warto wiedzieć, zanim sięgniemy po strączki. Rośliny strączkowe to niekwestionowane bogate źródło białka, ale i węglowodanów. Profil aminokwasowy soi jest podobny do białka wzorcowego jakim jest jajo kurze, zatem idealnie nadaje się…

WIĘCEJ >

Kokosowe wariacje

Co to jest kokos? Każdy pewnie myśli, że kokos to orzech. A tu niespodzianka! Kokos tak naprawdę jest… pestką. Jest owocem palmy kokosowej. Rośnie w tropikach, lubi piaszczystą, słoną glebę. Kokosy dobrze unoszą się na…

WIĘCEJ >

Seler kontra ziemniak – co wybrać?

W ziemniaku jest dużo więcej węglowodanów niż w selerze 15g/100g produktu, a niemal całość to skrobia. Pozostały ułamek węglowodanów to sacharoza i fruktoza (podobnie jak w selerze). Skrobia w obrobiona termicznie w obecności wody staje

WIĘCEJ >
cholesterol

Kompendium wiedzy: Cholesterol – część 1

Cholesterol jest jednym z ważniejszych elementów naszej diety jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i hormonalnego, dzięki niemu możemy się rozmnażać, poznaj całą prawdę o nim.

WIĘCEJ >