logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi? Zastanówmy się, powinno przecież być odwrotnie! Robisz zakupy w sklepach ze zdrową żywnością, ekologicznych, a może organicznych, czytasz dokładnie etykiety, wybierasz tylko produkty bez cukru i pełnoziarniste i myślisz, że odżywiasz się zdrowo? Jesteś w błędzie! To nie nazwa sklepu, jego wygląd, smak produktu, ani nawet dział ze „zdrową żywnością” czynią taką żywność. Tak na dobrą sprawę, jeśli w sklepie jest dział ze „zdrową żywnością” to czym jest cała reszta żywności? Wiele produktów udaje żywność, nawet jabłko potrafi zawierać ponad 40 substancji toksycznych, w marchwi znajdziesz kadm, a w zbożach mykotoksyny i brom. Gdybym powiedziała „daję Ci trujące grzyby, jeśli je dostatecznie długo będziesz gotował, nie będą więcej trujące” – zjesz? Pewnie nie, a strączki, które na surowo są toksyczne, czy zboża które na surowo są nie strawne wiele osób zjada i uznaje często za swój główny pokarm. W prawidłowym doborze pokarmów chodzi o to by były to produkty bliskie naturze, fizjologiczne, strawne, a jedzenie jest po to by wchłaniać, a nie wydalać. Na wykładzie dowiesz się jak powszechnie uważana za „zdrową” żywność może truć, a jaka żywność może być Twoim pokarmem, a nawet lekarstwem na choroby. Większość chorób bierze się z tego co wkładasz do buzi. Naucz się jak dokonywać świadomych wyborów i nie dać się oszukiwać wielkim koncernom.

Poruszane zagadnienia

  • Produkty pełnoziarniste – co z nimi nie tak
  • Niski indeks glikemiczny, niski ładunek glikemiczny – działa, czy nie
  • Mniej tłuszczu, czy więcej tłuszczu – co jest lepsze
  • Czy tłuszcz jest szkodliwy, a jeśli tak to jaki
  • Produkty fit, slim, błonnik – co się tam kryje
  • Gluten – czy tylko moda
  • Dlaczego produkty „odchudzające” powodują tycie
  • Czy nabiał dostarcza wapnia, a może powoduje choroby
  • Zamienniki cukru – czy są zdrowe
  • Soki owocowe, soki warzywne – czy mogą zaszkodzić
  • Alkohol – który można pić
  • Obróbka termiczna żywności – jakie niesie zagrożenia
  • Czy mięso jest rakotwórcze
  • Jak kupić dobre mięso
  • Jakie produkty i substancje WHO klasyfikuje jako najbardziej toksyczne
  • Parszywa 12-tka wśród ryb
  • Dlaczego czujesz ciężkość po obiedzie
  • Czy wszystko co jest reklamowane i możesz znaleźć w sklepie jest bezpieczne dla Twojego zdrowia

Pliki do pobrania

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi - prezentacja

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 03:53:02
Trudność: Łatwy

190 zł

jednorazowo

Dodaj do koszyka

Przeglądaj listę życzeń

Podobne tematy

Czy zgryz ma wpływ na zdrowie?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
jelita candida

Jelita – candida, nieszczelne, nadwrażliwe

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
zaburzenia endokrynne

Zaburzenia endokrynne

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Jaką wodę pić

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl