fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider

Tagi

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi? Zastanówmy się, powinno przecież być odwrotnie! Robisz zakupy w sklepach ze zdrową żywnością, ekologicznych, a może organicznych, czytasz dokładnie etykiety, wybierasz tylko produkty bez cukru i pełnoziarniste i myślisz, że odżywiasz się zdrowo? Jesteś w błędzie! To nie nazwa sklepu, jego wygląd, smak produktu, ani nawet dział ze „zdrową żywnością” czynią taką żywność. Tak na dobrą sprawę, jeśli w sklepie jest dział ze „zdrową żywnością” to czym jest cała reszta żywności? Wiele produktów udaje żywność, nawet jabłko potrafi zawierać ponad 40 substancji toksycznych, w marchwi znajdziesz kadm, a w zbożach mykotoksyny i brom. Gdybym powiedziała „daję Ci trujące grzyby, jeśli je dostatecznie długo będziesz gotował, nie będą więcej trujące” – zjesz? Pewnie nie, a strączki, które na surowo są toksyczne, czy zboża które na surowo są nie strawne wiele osób zjada i uznaje często za swój główny pokarm. W prawidłowym doborze pokarmów chodzi o to by były to produkty bliskie naturze, fizjologiczne, strawne, a jedzenie jest po to by wchłaniać, a nie wydalać. Na wykładzie dowiesz się jak powszechnie uważana za „zdrową” żywność może truć, a jaka żywność może być Twoim pokarmem, a nawet lekarstwem na choroby. Większość chorób bierze się z tego co wkładasz do buzi. Naucz się jak dokonywać świadomych wyborów i nie dać się oszukiwać wielkim koncernom.

Z tego materiału dowiesz się

  • Czy jeść produkty pełnoziarniste
  • Czy działa niski indeks glikemiczny i niski ładunek glikemiczny
  • Czy lepiej mniej tłuszczu czy więcej tłuszczu
  • Czy tłuszcz jest szkodliwy
  • Co się kryje pod produktem fit, slim czy błonnik
  • Co z glutenem
  • Dlaczego produkty „odchudzające” powodują tycie
  • Czy nabiał dostarcza wapnia, a może powoduje choroby
  • Czy są zdrowe zamienniki cukru
  • Czy mogą zaszkodzić soki owocowe
  • Czy warto pić soki warzywne
  • Jaki alkohol można pić
  • Jakie niesie zagrożenia obróbka termiczna żywności
  • Czy mięso jest rakotwórcze
  • Jak kupić dobre mięso
  • Jakie produkty i substancje WHO klasyfikuje jako najbardziej toksyczne
  • Parszywa 12-tka wśród ryb
  • Dlaczego czujesz ciężkość po obiedzie
  • Czy wszystko co jest reklamowane i możesz znaleźć w sklepie jest bezpieczne dla Twojego zdrowia

Pliki do pobrania

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi - prezentacja

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 03:53:02
Trudność: Łatwy

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 03:53:02
Trudność: Łatwy

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi? Zastanówmy się, powinno przecież być odwrotnie! Robisz zakupy w sklepach ze zdrową żywnością, ekologicznych, a może organicznych, czytasz dokładnie etykiety, wybierasz tylko produkty bez cukru i pełnoziarniste i myślisz, że odżywiasz się zdrowo? Jesteś w błędzie! To nie nazwa sklepu, jego wygląd, smak produktu, ani nawet dział ze „zdrową żywnością” czynią taką żywność. Tak na dobrą sprawę, jeśli w sklepie jest dział ze „zdrową żywnością” to czym jest cała reszta żywności? Wiele produktów udaje żywność, nawet jabłko potrafi zawierać ponad 40 substancji toksycznych, w marchwi znajdziesz kadm, a w zbożach mykotoksyny i brom. Gdybym powiedziała „daję Ci trujące grzyby, jeśli je dostatecznie długo będziesz gotował, nie będą więcej trujące” – zjesz? Pewnie nie, a strączki, które na surowo są toksyczne, czy zboża które na surowo są nie strawne wiele osób zjada i uznaje często za swój główny pokarm. W prawidłowym doborze pokarmów chodzi o to by były to produkty bliskie naturze, fizjologiczne, strawne, a jedzenie jest po to by wchłaniać, a nie wydalać. Na wykładzie dowiesz się jak powszechnie uważana za „zdrową” żywność może truć, a jaka żywność może być Twoim pokarmem, a nawet lekarstwem na choroby. Większość chorób bierze się z tego co wkładasz do buzi. Naucz się jak dokonywać świadomych wyborów i nie dać się oszukiwać wielkim koncernom.

Z tego materiału dowiesz się

  • Czy jeść produkty pełnoziarniste
  • Czy działa niski indeks glikemiczny i niski ładunek glikemiczny
  • Czy lepiej mniej tłuszczu czy więcej tłuszczu
  • Czy tłuszcz jest szkodliwy
  • Co się kryje pod produktem fit, slim czy błonnik
  • Co z glutenem
  • Dlaczego produkty „odchudzające” powodują tycie
  • Czy nabiał dostarcza wapnia, a może powoduje choroby
  • Czy są zdrowe zamienniki cukru
  • Czy mogą zaszkodzić soki owocowe
  • Czy warto pić soki warzywne
  • Jaki alkohol można pić
  • Jakie niesie zagrożenia obróbka termiczna żywności
  • Czy mięso jest rakotwórcze
  • Jak kupić dobre mięso
  • Jakie produkty i substancje WHO klasyfikuje jako najbardziej toksyczne
  • Parszywa 12-tka wśród ryb
  • Dlaczego czujesz ciężkość po obiedzie
  • Czy wszystko co jest reklamowane i możesz znaleźć w sklepie jest bezpieczne dla Twojego zdrowia

Pliki do pobrania

Dlaczego zdrowa żywność szkodzi - prezentacja

Tagi

Podobne tematy

Nadciśnienie tętnicze w treningu funkcjonalnym

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
dieta dzieci

Dieta dzieci (kurs rozszerzony)

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
odporność

Odporność dziecka – jak ją wzmocnić

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
histamina

Histamina – diagnostyka, dieta, suplementacja

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >