fbpx
logo
Szukaj
open close

Nowe spojrzenie na choroby w dietetyce klinicznej

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Podczas tego kursu dowiesz się, dlaczego właściwy styl życia to czasami coś najważniejszego, bez czego nawet dieta nie zadziała i skąd się biorą choroby. Co to są stany zapalne w organizmie i co je wywołuje. Przyczyną mogą być: zepsuty ząb, pasożyty, aktywność fizyczna, dysbioza w jelitach, a nawet nietolerancje pokarmowe. Stany zapalne to z kolei większe ryzyko zawału serca, miażdżycy, choroby autoimmunizacyjnej, cukrzycy, insulinooporności czy depresji. Kolejnymi poruszanymi tematami będą: alergie i nietolerancje pokarmowe, nowotwory, atopowe zapalenie skóry, cukrzyca, dna moczanowa, osteoporoza, hiperhomocysteinemia, hipercholesterolemia, miażdżyca. Podczas kursu dużo wiedzy popartej badaniami naukowymi, ale również przypadkami z gabinetu. Dowiesz się, jak Iwona Wierzbicka - dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem pracuje nad przypadkami klinicznymi.

UWAGA: Nowe spojrzenie na choroby w dietetyce klinicznej było elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny materiał masz w pakiecie z kursem (jego tytuł to: Dietoterapia w różnych jednostkach chorobowych - moduł III), nie kupuj powtórnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Styl życia, a choroby, czyli dlaczego dieta to czasami za mało
  • Czynniki wpływające na zdrowie
  • Stany zapalne w organizmie i ich przyczyny
  • Rola snu, kortyzolu, homocysteiny
  • Stan uzębienia a zdrowie
  • Wpływ aktywności fizycznej na stany zapalne
  • Wpływ jelit na stany zapalne
  • Pseudonietolerancja histaminy
  • Stany zapalne – cichy zabójca i przyczyna wielu chorób
  • Zawał serca, miażdżyca, choroby autoimmunizacyjne, cukrzyca, insulinooporność, depresja, nowotwory, otyłość, osteoporoza, atopowe zapalenie skóry, miażdżyca, niewydolność nerek
  • Diagnostyka stanów zapalnych
  • Dieta antyzapalna
  • Suplementy łagodzące stan zapalny
  • Alergie wziewne i pokarmowe IgE, reakcje krzyżowe
  • Dieta w alergiach wziewnych
  • Nietolerancje i pseudonietolerancje pokarmowe
  • Nietolerancja glutenu i celiakia
  • Przykłady z gabinetu
  • Schemat postępowania

Materiały powiązane

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja pdf do kursu online

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 10:52:41
Trudność: Trudny

399 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 10:52:41
Trudność: Trudny

399 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Podczas tego kursu dowiesz się, dlaczego właściwy styl życia to czasami coś najważniejszego, bez czego nawet dieta nie zadziała i skąd się biorą choroby. Co to są stany zapalne w organizmie i co je wywołuje. Przyczyną mogą być: zepsuty ząb, pasożyty, aktywność fizyczna, dysbioza w jelitach, a nawet nietolerancje pokarmowe. Stany zapalne to z kolei większe ryzyko zawału serca, miażdżycy, choroby autoimmunizacyjnej, cukrzycy, insulinooporności czy depresji. Kolejnymi poruszanymi tematami będą: alergie i nietolerancje pokarmowe, nowotwory, atopowe zapalenie skóry, cukrzyca, dna moczanowa, osteoporoza, hiperhomocysteinemia, hipercholesterolemia, miażdżyca. Podczas kursu dużo wiedzy popartej badaniami naukowymi, ale również przypadkami z gabinetu. Dowiesz się, jak Iwona Wierzbicka - dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem pracuje nad przypadkami klinicznymi.

UWAGA: Nowe spojrzenie na choroby w dietetyce klinicznej było elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny materiał masz w pakiecie z kursem (jego tytuł to: Dietoterapia w różnych jednostkach chorobowych - moduł III), nie kupuj powtórnie.

Z tego materiału dowiesz się

  • Styl życia, a choroby, czyli dlaczego dieta to czasami za mało
  • Czynniki wpływające na zdrowie
  • Stany zapalne w organizmie i ich przyczyny
  • Rola snu, kortyzolu, homocysteiny
  • Stan uzębienia a zdrowie
  • Wpływ aktywności fizycznej na stany zapalne
  • Wpływ jelit na stany zapalne
  • Pseudonietolerancja histaminy
  • Stany zapalne – cichy zabójca i przyczyna wielu chorób
  • Zawał serca, miażdżyca, choroby autoimmunizacyjne, cukrzyca, insulinooporność, depresja, nowotwory, otyłość, osteoporoza, atopowe zapalenie skóry, miażdżyca, niewydolność nerek
  • Diagnostyka stanów zapalnych
  • Dieta antyzapalna
  • Suplementy łagodzące stan zapalny
  • Alergie wziewne i pokarmowe IgE, reakcje krzyżowe
  • Dieta w alergiach wziewnych
  • Nietolerancje i pseudonietolerancje pokarmowe
  • Nietolerancja glutenu i celiakia
  • Przykłady z gabinetu
  • Schemat postępowania

Materiały powiązane

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Pliki do pobrania

Prezentacja pdf do kursu online

Tagi

Podobne tematy

Podroby, z czym to się je? Władcy smalcu

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
diagnostyka w dietetyce

Diagnostyka w dietetyce – KDK 26/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
nietolerancja glutenu

Nietolerancja glutenu i celiakia

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Trening osób z nadwagą

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >