fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Babeczki bakaliowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a01412a-7736-43ec-b811-69a2c6a66654-1

Babeczki bakaliowe

Przygotowanie

  • Bakalie namaczamy gorącej wodzie.
  • Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę.
  • Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę.
  • Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy.
  • Przelewamy powstałe ciasto do foremek i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście babeczek, które należy podzielić na 5 porcji.

Uwagi

Wypróbuj inne propozycje przyrządzenia tego typu babeczek, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g mąki kasztanowej
  • 300 ml wody
  • 3 łyżki oleju kokosowego (75 g)
  • 2 garście bakalii (daktyle, morele suszone, jabłka suszone, śliwki suszone – do wyboru)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Foremka na muffiny, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do orzechów miód, sok wyciśnięty z dwóch cytryn Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem ręcznym lub…

WIĘCEJ >