fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z pieczarki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder

Burger z pieczarki

Przygotowanie

  • Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków
  • Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
  • W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera
  • Podajemy na talerzu z dodatkami i z pieczarkami przypominającymi bułkę

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się przepis na burgery w portobello – koniecznie go wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 100 pieczarek (200 g)
  • 1 łyżka startego sera żółtego gouda (10 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżka majonezu (10 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (70 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 1 łyżka nasion słonecznika (10 g)
  • 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
  • Pieprz (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >