fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burger z pieczarki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burger z pieczarki

Przygotowanie

  • Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków
  • Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
  • W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera
  • Podajemy na talerzu z dodatkami i z pieczarkami przypominającymi bułkę

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się przepis na burgery w portobello – koniecznie go wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g mięsa mielonego wołowego
  • 100 pieczarek (200 g)
  • 1 łyżka startego sera żółtego gouda (10 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 łyżka majonezu (10 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (70 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 1 łyżka nasion słonecznika (10 g)
  • 4 łyżki kiełków brokuła (32 g)
  • Pieprz (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dyni i mięsa

Dynię kroimy wzdłuż na pół i wydłubujemy miękki miąższ z pestkami Marchew, pietruszkę, cebulę obieramy Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa Co jakiś czas miedzy porcjami mięsa wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki Por i cebulę…

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >