fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czernina, czarna polewka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c186e85fc-6d20-4579-aac1-822f995b70e3

Czernina, czarna polewka

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę 
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min
  • Zalewamy rosołem
  • Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Śliwki i morele kroimy w paski i dodajemy do zupy
  • Dodajemy rodzynki
  • Gotujemy 10 min
  • Wyciskamy sok z cytryny do jakiejś miski, dodajemy nabierkę gorącej zupy
  • Do miski dodajemy krew i mieszamy
  • Zawartość miski powoli wlewamy do zupy
  • Gotujemy 5 min na bardzo małym ogniu
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na temat każdej diety przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 1 porcja wątróbki drobiowej (100 g)
  • 100 g serc drobiowych
  • 100 ml krwi kaczki
  • 1 garść śliwek suszonych (60 g)
  • 1 garść moreli suszonych (90 g)
  • 1 garść rodzynek (30 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cytryna (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >