fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czernina, czarna polewka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c186e85fc-6d20-4579-aac1-822f995b70e3

Czernina, czarna polewka

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę 
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min
  • Zalewamy rosołem
  • Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Śliwki i morele kroimy w paski i dodajemy do zupy
  • Dodajemy rodzynki
  • Gotujemy 10 min
  • Wyciskamy sok z cytryny do jakiejś miski, dodajemy nabierkę gorącej zupy
  • Do miski dodajemy krew i mieszamy
  • Zawartość miski powoli wlewamy do zupy
  • Gotujemy 5 min na bardzo małym ogniu
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na temat każdej diety przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 1 porcja wątróbki drobiowej (100 g)
  • 100 g serc drobiowych
  • 100 ml krwi kaczki
  • 1 garść śliwek suszonych (60 g)
  • 1 garść moreli suszonych (90 g)
  • 1 garść rodzynek (30 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cytryna (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę Ziemniaki obieramy i gotujemy…

WIĘCEJ >