fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czernina, czarna polewka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c186e85fc-6d20-4579-aac1-822f995b70e3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czernina, czarna polewka

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę 
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min
  • Zalewamy rosołem
  • Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Śliwki i morele kroimy w paski i dodajemy do zupy
  • Dodajemy rodzynki
  • Gotujemy 10 min
  • Wyciskamy sok z cytryny do jakiejś miski, dodajemy nabierkę gorącej zupy
  • Do miski dodajemy krew i mieszamy
  • Zawartość miski powoli wlewamy do zupy
  • Gotujemy 5 min na bardzo małym ogniu
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Więcej informacji na temat każdej diety przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 1 porcja wątróbki drobiowej (100 g)
  • 100 g serc drobiowych
  • 100 ml krwi kaczki
  • 1 garść śliwek suszonych (60 g)
  • 1 garść moreli suszonych (90 g)
  • 1 garść rodzynek (30 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 cytryna (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Jarmuż duszony z wędzonką

Jarmuż kroimy w paski Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pora kroimy w talarki Pomidorki przekroić na połówki Szynkę kroimy w kostkę lub w paseczki Pieczarki kroimy w plasterki Na dużej patelni lub w…

WIĘCEJ >