fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66730977-4b85-4ca9-9448-86ce90c9cf2e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Golonka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Golonki wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy warzywa
  • Dodajemy liście i ziele
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Mieszamy
  • Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również przyrządzić golonkę w duszonej kapuście (podpięty, powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 średnie golonki (ok. 1000 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera w korzeniu (60 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 4 owoce ziela angielskiego (4 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >