fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66730977-4b85-4ca9-9448-86ce90c9cf2e-1

Golonka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Golonki wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy warzywa
  • Dodajemy liście i ziele
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Mieszamy
  • Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również przyrządzić golonkę w duszonej kapuście (podpięty, powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 średnie golonki (ok. 1000 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera w korzeniu (60 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 4 owoce ziela angielskiego (4 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >