fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66730977-4b85-4ca9-9448-86ce90c9cf2e-1

Golonka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Golonki wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy warzywa
  • Dodajemy liście i ziele
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Mieszamy
  • Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również przyrządzić golonkę w duszonej kapuście (podpięty, powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 średnie golonki (ok. 1000 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera w korzeniu (60 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 4 owoce ziela angielskiego (4 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Galaretka drobiowa z warzywami

Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >

Ziemniaczana kanapka z jajem – na ciepło

Placuszki Ziemniaki, oliwę z oliwek, mąkę, tymianek i rozmaryn mieszamy razem i formujemy kulki, potem rozpłaszczamy je do postaci placka grubego na ok 1-2 cm Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Smażymy placuszki po parę minut z…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >