Grillowane warzywa z boczniakami
Grillowane warzywa z boczniakami
Przygotowanie
- Warzywa obrać i pokroić w plastry
- Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz.
- Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.
Uwagi
Wypróbuj nasze inne propozycje podania boczniaków z warzywami (zajrzyj w powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- 1 pietruszka (80 g)
- 1 cukinia (300 g)
- 100 g boczniaków
- 1-2 ząbki świeżego czosnku (20 g)
- 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Salceson z czekolady
Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…
WIĘCEJ >Pierogi gryczane z grzybami
Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…
WIĘCEJ >Prosta sałatka
Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano
WIĘCEJ >Siekany tatar z wołowiny
Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…
WIĘCEJ >