fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane warzywa z boczniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8d24762-20ae-4ab6-bb8f-78f233d6641d

Grillowane warzywa z boczniakami

Przygotowanie

  • Warzywa obrać i pokroić w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz.
  • Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne propozycje podania boczniaków z warzywami (zajrzyj w powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 100 g boczniaków
  • 1-2 ząbki świeżego czosnku (20 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Bomba składników aktywnych

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >