fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c493569ba-829e-40da-9b59-c55941a40fca-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Przygotowanie

  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach
  • Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę
  • Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita
  • Formujemy z mięsa okrągłego burgera o grubości około 1,5 cm
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem (najlepiej grillową)
  • Smażymy burgera po 3 minuty z każdej strony
  • Przekładamy go na deskę
  • Na patelnię wrzucamy plastry boczku i smażymy po 2 minuty z każdej strony
  • W tym czasie przygotowujemy na talerzu sałatkę
  • Sałatę drzemy w palcach, pomidory i ogórki kroimy, cykorię rozdzielamy z liści
  • Układamy warzywa na talerzu, dodajemy rukolę
  • Polewamy sosem
  • Obok kładziemy burgera, a na niego usmażony boczek 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie dodajemy pomidora oraz pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (250 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Rukola (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burgery wołowe z pieczonymi burakami

Burgery wołowe: Wycisnąć czosnek przez praskę, posiekać natkę pietruszki. Wymieszać z mięsem. Na rozgrzaną patelnię dodać olej kokosowy i smażyć (…)

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy (…)

WIĘCEJ >