fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Przygotowanie

  • Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
  • Wlewamy mleko
  • Posypujemy nasionami słonecznika

Rady dietetyka

Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim, jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy. Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Płatki gryczane możesz zastąpić jaglanymi. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek płatków gryczanych (75 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 łyżka nasion słonecznika (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >