Jajka sadzone z fasolką szparagową
Jajka sadzone z fasolką szparagową
Przygotowanie
- Gotujemy fasolkę szparagową przez ok. 15-20 minut
- W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
- Wybijamy jajka
- Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
- Wykładamy na talerz, a obok układamy fasolkę
- Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Zainspiruj się innymi propozycjami przygotowania jaj sadzonych, które znajdziesz w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 200 g fasolki szparagowej
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…
WIĘCEJ >Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów
Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…
WIĘCEJ >Pieczony omlet
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.
WIĘCEJ >Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą
Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…
WIĘCEJ >