fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka sadzone z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62cf9e75-477e-49e8-bb02-abaeb443c8a8

Jajka sadzone z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Gotujemy fasolkę szparagową przez ok. 15-20 minut
  • W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
  • Wybijamy jajka
  • Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte
  • Wykładamy na talerz, a obok układamy fasolkę
  • Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do Twojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami przygotowania jaj sadzonych, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 200 g fasolki szparagowej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z „mlekiem bananowym”

Daktyle, banana oraz wodę blendujemy do pożądanej konsystencji Mleko bananowe przelewamy do miseczki Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę i łączymy z mlekiem Wszystko posypujemy nasionami chia, wiórkami kokosowymi i cynamonem

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >