Kasza gryczana
Kasza gryczana
Przygotowanie
- Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
- Gotować 10-15 minut.
- Odcedzić na sitku.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 60 g kaszy gryczanej niepalonej
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko
Podobne tematy
Wielkanocne baranki z masła krowiego i masła kokosowego
Wykonanie masła kokosowego: Wiórki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy miksować Zaczynamy blendować I teraz UWAGA, jeśli mamy takie cudo jak młynek nakładany do blendera to najpierw w nim zaczynamy miksować. Miksujemy też wiórki partiami,…
WIĘCEJ >Dip z karczochami i szpinakiem
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…
WIĘCEJ >Smalec i grzanki ze smalcu
Słoninę mielimy w maszynce do mięsa na standardowym średnim sitku Wkładamy do garnka Ustawiamy na kuchence i ustawiamy mały ogień Co jakiś czas mieszamy Gotujemy 2 godziny Cedzimy tłuszcz przez metalowe cienkie sito do czystego…
WIĘCEJ >