fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c879fd04c-d8d7-4143-828f-7350715db164

Kasza jaglana z warzywami

Przygotowanie

  • Pora i marchewkę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa
  • Dusimy kilka min na średnim ogniu
  • Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny
  • Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut
  • Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 10 minut, żeby kasza napęczniała

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zamiast kaszy jaglanej można użyć gryczanej niepalonej lub komosy ryżowej.

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu warzywnego (250 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • ½ pora (ok. 70 g)
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >