fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c879fd04c-d8d7-4143-828f-7350715db164

Kasza jaglana z warzywami

Przygotowanie

  • Pora i marchewkę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa
  • Dusimy kilka min na średnim ogniu
  • Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny
  • Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut
  • Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 10 minut, żeby kasza napęczniała

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zamiast kaszy jaglanej można użyć gryczanej niepalonej lub komosy ryżowej.

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu warzywnego (250 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • ½ pora (ok. 70 g)
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy drobno, wkładamy do garnka, zalewamy 700 ml wody. Grzyby odcedzamy i kroimy drobno. Dodajemy do…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >