fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c879fd04c-d8d7-4143-828f-7350715db164
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kasza jaglana z warzywami

Przygotowanie

  • Pora i marchewkę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa
  • Dusimy kilka min na średnim ogniu
  • Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny
  • Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut
  • Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 10 minut, żeby kasza napęczniała

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zamiast kaszy jaglanej można użyć gryczanej niepalonej lub komosy ryżowej.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu warzywnego (250 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • ½ pora (ok. 70 g)
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >