Komosanka z mlekiem kokosowym
Komosanka z mlekiem kokosowym
Przygotowanie
- Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody)
- Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy
Rady dietetyka
Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.
Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim, jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Komosa ryżowa biała (80 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chłodnik truskawkowy
Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…
WIĘCEJ >Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku
Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…
WIĘCEJ >Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym
Sarninę lekko solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski (wzdłuż na pół i kroimy w poprzek) Seler naciowy płuczemy żeby nie…
WIĘCEJ >