fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55159535-a31d-4a0e-8550-4898ef11277f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości
  • Wlewamy mleko
  • Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

Rady dietetyka

Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.

Mleko kokosowe możesz zastąpić mlekiem kozim, jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżki komosy ryżowej (ok. 80 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 100 g truskawek
  • 4 sztuki orzecha włoskiego (16 g)
  • 2 garście świeżej bazylii w listkach (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >