fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Oliwkowe tagliatelle

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c118efd4a-1828-442b-9413-a6bea19686dd

Oliwkowe tagliatelle

Przygotowanie

  • Masło rozgrzewamy na patelni
  • Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle”
  • Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy
  • Po kilku minutach dodajemy oliwki
  • Pod koniec smażenia wbijamy na patelnię jajko i energicznie mieszamy
  • Gdy jajko będzie ścięte możemy podawać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz proste dania, które warto przygotować.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 garść zielonych oliwek (45 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z pomidorkami i rozmarynem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >