Oliwkowe tagliatelle
Oliwkowe tagliatelle
Przygotowanie
- Masło rozgrzewamy na patelni
- Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle”
- Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy
- Po kilku minutach dodajemy oliwki
- Pod koniec smażenia wbijamy na patelnię jajko i energicznie mieszamy
- Gdy jajko będzie ścięte możemy podawać
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz proste dania, które warto przygotować.
Autor
Lista składników
- 1 cukinia (300 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 1 garść zielonych oliwek (45 g)
- 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Owoce morza ze szpinakiem
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty. Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię. Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody….
WIĘCEJ >Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym
Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…
WIĘCEJ >Sałatka z gotowanym łososiem
Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…
WIĘCEJ >Wrap z serem i z pieczarkami
Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta Na…
WIĘCEJ >