fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z kiełkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd59dad0c-2e98-4a6f-a182-fd92cf15d528

Omlet z kiełkami

Przygotowanie

  • Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą.
  • Resztę składników dokładnie mieszamy razem.
  • Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i posiadanych nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się ciekawymi propozycjami przyrządzenia podobnych omletów – sprawdź powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka mąki ryżowej (15 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (20 g)
  • 25 g kiełków jarmużu
  • ½ łyżeczki rozmarynu (2 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >

Wrap z serem i z pieczarkami

Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta Na…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >