fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z kiełkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd59dad0c-2e98-4a6f-a182-fd92cf15d528

Omlet z kiełkami

Przygotowanie

  • Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą.
  • Resztę składników dokładnie mieszamy razem.
  • Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia i posiadanych nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się ciekawymi propozycjami przyrządzenia podobnych omletów – sprawdź powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka mąki ryżowej (15 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (20 g)
  • 25 g kiełków jarmużu
  • ½ łyżeczki rozmarynu (2 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić…

WIĘCEJ >

Omlet po włosku

Jajka roztrzepujemy Masę jajeczną doprawiamy do smaku i wylewamy na wcześniej rozgrzaną masłem patelnię Dusimy pod przykryciem przez około 5 minut aż do momentu ścięcia się białka Na wierzch omleta układamy parmezan, oliwki oraz posypujemy…

WIĘCEJ >

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko. Karczochy odsączamy z…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >