fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z jogurtem i z jagodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc05cead8-1987-40cb-930c-f6cc812681ae
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka z jogurtem i z jagodami

Przygotowanie

  • Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Po ostudzeniu dodajemy jagody
  • Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

Rady dietetyka

Płatki owsiane możesz zastąpić jaglanymi lub gryczanymi. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie owsianki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek płatków owsianych (75 g)
  • 1 szklanka jogurtu kokosowego (250 g)
  • 100 g świeżych lub mrożonych jagód
  • Opcjonalnie: 2 garście świeżej mięty (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >