fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykowa karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d9e0d6f-3dd9-4c1a-865d-0d6172eb2be6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paprykowa karkówka

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej
  • Obok kładziemy mięso
  • Dodajemy masło
  • Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy oliwki i solimy
  • Smażymy jeszcze przez kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w informacje znajdujące się w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami karkówki z dodatkami, znajdującymi się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki (plaster o grubości 1 cm)
  • 4 małe papryki (76 g) – słodkie pepperoni lub 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 50 g zielonych oliwek
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >