fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paprykowa karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d9e0d6f-3dd9-4c1a-865d-0d6172eb2be6

Paprykowa karkówka

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej
  • Obok kładziemy mięso
  • Dodajemy masło
  • Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy oliwki i solimy
  • Smażymy jeszcze przez kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w informacje znajdujące się w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami karkówki z dodatkami, znajdującymi się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki (plaster o grubości 1 cm)
  • 4 małe papryki (76 g) – słodkie pepperoni lub 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 50 g zielonych oliwek
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >