Paprykowa karkówka
Paprykowa karkówka
Przygotowanie
- Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej
- Obok kładziemy mięso
- Dodajemy masło
- Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając
- Dodajemy oliwki i solimy
- Smażymy jeszcze przez kilka minut
- Podajemy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w informacje znajdujące się w piktogramach.
Uwagi
Zainspiruj się innymi propozycjami karkówki z dodatkami, znajdującymi się w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 180 g karkówki (plaster o grubości 1 cm)
- 4 małe papryki (76 g) – słodkie pepperoni lub 1 papryka czerwona (230 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 50 g zielonych oliwek
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa dyniowo – rybna
Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…
WIĘCEJ >Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…
WIĘCEJ >Ryba po grecku
Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…
WIĘCEJ >Sałatka z chorizo
Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika
WIĘCEJ >