fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona sałata rzymska z karkówką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f916168-146e-4734-89db-181397d30181
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczona sałata rzymska z karkówką

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Sałatę rzymską kroimy na pół, obtaczamy w przyprawach i oleju kokosowym.
  • Na pozostałym oleju podsmażamy przez minutę mięso, następnie dodajemy mleko kokosowe, te same przyprawy i chwilę dusimy.
  • W naczyniu żaroodpornym układamy mięso i połówki sałaty. Pieczemy przez 25 minut i podajemy.

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologiczny/ (AIP) nie należy używać pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Wypróbuj nasze smaczne propozycje podania karkówki, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki mielonej
  • 1 mini sałata rzymska (87 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta sproszkowanej kolendry (1 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Pieczona łopatka z pak choi

Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli. Ustawiamy piekarnik na 180 st. C. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Kapuśniak wegański

Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…

WIĘCEJ >