Pieczona sałata rzymska z karkówką
Pieczona sałata rzymska z karkówką
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Sałatę rzymską kroimy na pół, obtaczamy w przyprawach i oleju kokosowym.
- Na pozostałym oleju podsmażamy przez minutę mięso, następnie dodajemy mleko kokosowe, te same przyprawy i chwilę dusimy.
- W naczyniu żaroodpornym układamy mięso i połówki sałaty. Pieczemy przez 25 minut i podajemy.
Rady dietetyka
Będąc na protokole autoimmunologiczny/ (AIP) nie należy używać pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Wypróbuj nasze smaczne propozycje podania karkówki, które znajdują się w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 180 g karkówki mielonej
- 1 mini sałata rzymska (87 g)
- 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- 1 szczypta cynamonu (1 g)
- 1 szczypta sproszkowanej kolendry (1 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Halibut z sosem chrzanowo-porowym
Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…
WIĘCEJ >Zupa cebulowa
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut
WIĘCEJ >Pieczona łopatka z pak choi
Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy na nim pokrojone w kostkę mięso i kapustę przez około 2 minuty. Dodajemy kolendrę i szczyptę soli. Ustawiamy piekarnik na 180 st. C. Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego…
WIĘCEJ >Kapuśniak wegański
Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…
WIĘCEJ >