fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-15

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy w kostkę.
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na połówki lub ćwiartki.
  • Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę i pozostałe warzywa oraz grzyby i podsmażamy kilka minut.
  • Dodajemy przyprawy i natkę pietruszki.
  • Dodajemy wodę, aby prawie przykryła zawartość patelni.
  • Dusimy 20-25 minut do miękkości, co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się inną propozycją przyrządzenia piersi z kurczaka (powiązane przepisy).

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g piersi z indyka
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki (20 g)
  • 10 pieczarek (200 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >