fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Przyprawa „antyrakowa”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbefd4a97-6923-475d-b27e-aefacf59c620-1

Przyprawa „antyrakowa”

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem.
  • Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 40 g suszonego czosnku
  • 30 g suszonej cebuli
  • 10 g lubczyku
  • 10 g tymianku
  • 10 g majeranku
  • 10 g kminku
  • 10 g bazylii
  • 10 g ziół prowansalskich
  • 10 g curry
  • 10 g pieprzu czarnego
  • 8 g pieprzu cayenne

Potrzebny sprzęt

Młynek elektryczny
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Sos pomidorowy

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu Sos gotujemy ciągle mieszając, aż do redukcji (przez ok. 20 minut) i odstawiamy do ostygnięcia Podajemy z ulubionymi dodatkami np.jako sos do pizzy lub makaronu…

WIĘCEJ >

Amarantus

Amarantus wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować ok. 20 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Indyjski sos

Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i imbir. Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę.  Do cebuli dorzucamy pomidory, passatę, mleko kokosowe, gwiazdkę anyżu i przyprawę garam masala. Całość dusimy około 15 minut. Patelnię zdejmujemy z…

WIĘCEJ >