fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Purée z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6719bd14-3947-4300-b39f-eaa6179db82d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Purée z dyni

Przygotowanie

  • Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona
  • Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec
  • Po ostudzeniu wybrać miąższ
  • Jeżeli miąższ jest dość twardy, można go jeszcze zblendować do uzyskania gładkiej masy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Do puree możemy użyć dowolnej odmiany dyni (poza makaronową).

Zainspiruj się innymi przepisami na warzywne puree – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 1
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dowolnej odmiany dynia – Hokkaido (ok. 840 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >