fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f7088bb-7d78-4dae-b5d2-dbbca7fbd94e

Sorbet z mango

Przygotowanie

  • Obieramy mango, kroimy w kawałki
  • Banana obieramy i kroimy w kawałki
  • Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Przed miksowaniem zamrożonych owoców najpierw sprawdzamy nożykiem, czy da się go wbić w zamrożony owoc – jeśli tak, to oznacza że blender też sobie łatwo z nimi poradzi. Jeśli owoce są twarde – czekamy przez 15–20 minut aż do momentu, gdy owoce lekko „puszczą”.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ mango (140 g)
  • 1 banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Zamrażarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z sosem mojito

Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do zarumienienia.

WIĘCEJ >