fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos z zielonego pieprzu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1fc0981c-0c55-42ab-8ed6-460c7b3c910c

Sos z zielonego pieprzu

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wywar
  • Dodajemy zielony pieprz
  • Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu 
  • Dodajemy masło
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

Uwagi

Sposób wykonania wywaru rumianego znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie (20 g)
  • 2 łyżki zimnego masła prosto z lodówki (30 g)
  • 50 ml wywaru rumianego

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sos z suszonych pomidorów

Suszone pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzącej wodzie, dodajemy resztę składników i blendujemy na jednolitą masę.

WIĘCEJ >