fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos z zielonego pieprzu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1fc0981c-0c55-42ab-8ed6-460c7b3c910c

Sos z zielonego pieprzu

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wywar
  • Dodajemy zielony pieprz
  • Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu 
  • Dodajemy masło
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

Uwagi

Sposób wykonania wywaru rumianego znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie (20 g)
  • 2 łyżki zimnego masła prosto z lodówki (30 g)
  • 50 ml wywaru rumianego

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos „cezar”

Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny Dorzucamy czosnek Dajemy szczyptę soli i pieprzu Miksujemy blenderem jakieś 1 – 2 min Cały czas miksując dodajemy 1 łyżkę mąki kokosowej Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >