Sos z zielonego pieprzu
Sos z zielonego pieprzu
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy wywar
- Dodajemy zielony pieprz
- Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu
- Dodajemy masło
- Mieszamy, próbujemy, doprawiamy
Uwagi
Sposób wykonania wywaru rumianego znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie (20 g)
- 2 łyżki zimnego masła prosto z lodówki (30 g)
- 50 ml wywaru rumianego
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta cukiniowo-szpinakowa
Z cukinii wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach Solimy i odstawiamy na 15 min ,żeby puściła wodę Siekamy cebulę i czosnek Podsmażamy cebulę Kiedy się lekko zarumieni dodajemy czosnek Odciskamy…
WIĘCEJ >Chrzan, żurawina, chrzan z żurawiną
Chrzan kokosowy: Chrzan obieramy obieraczką do warzyw Obrany chrzan trzemy na tarce na drobnych oczkach Dodajemy sok wyciśniętej cytryny Dodajemy mleko kokosowe Miksujemy blenderem ręcznym na gładką konsystencję Wkładamy w czysty, suchy słoik i zakręcamy –…
WIĘCEJ >Domowa musztarda
Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje. Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Miksujemy w zależności od upodobań na całkiem gładko lub z cząstkami gorczycy….
WIĘCEJ >Pesto z buraków
Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…
WIĘCEJ >