Szparagi z wędzoną rybą
Szparagi z wędzoną rybą
Przygotowanie
- Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut
- Następnie szparagi odcedzamy i kroimy na 3-4 części
- Pomidorki kroimy na pół
- Cebulę obieramy i kroimy w krążki
- Rybę rozdrabiamy na kawałki
- Wszystkie składniki umieszczamy na talerzu i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z łososiem wędzonym.
Autor
Lista składników
- Szparag (360 g)
- Łosoś wędzony (190 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Sałata karbowana (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.