fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z wędzoną rybą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1bcfcff-cda0-4889-b9e4-1ffd22b37b29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z wędzoną rybą

Przygotowanie

  • Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut
  • Następnie szparagi odcedzamy i kroimy na 3-4 części
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Rybę rozdrabiamy na kawałki
  • Wszystkie składniki umieszczamy na talerzu i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z łososiem wędzonym.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (360 g)
  • Łosoś wędzony (190 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata karbowana (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej (…)

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Łosoś wędzony na szpinaku

Pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzącą wodę mieszamy, tak aby powstał wir Jaja wybijamy po kolei (…)

WIĘCEJ >