Szparagi z makrelą wędzoną
Szparagi z makrelą wędzoną
Przygotowanie
- Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut
- Następnie szparagi odcedzamy i kroimy na 3-4 części
- Pomidorki kroimy na pół
- Cebulę obieramy i kroimy w krążki
- Rybę rozdrabiamy na kawałki
- Wszystkie składniki umieszczamy na talerzu i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z łososiem wędzonym.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (220 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Szpinak (50 g)
- Rukola (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Kapary (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente), a następnie odcedzamy Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy twarde łodyżki, a liście drobniej siekamy Łososia kroimy na małe kawałki Do garnka w którym gotował się makaron wkładamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym
Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej wszystkie składniki (jak…
WIĘCEJ >Łosoś wędzony na szpinaku
Pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia Cytrynę kroimy w pół plastry i kładziemy obok sałatki
WIĘCEJ >Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzącą wodę mieszamy, tak aby powstał wir Jaja wybijamy po kolei do miski, a następnie powoli wylewamy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty (wyciągamy…
WIĘCEJ >