fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Topinambur z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccba4af7d-d062-4463-95de-aa24339fed96
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Topinambur z warzywami

Przygotowanie

  • Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut
  • Czekamy do momentu aż wystygnie
  • Marchewkę i pietruszkę obieramy
  • Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy w niej ugotowany topinambur, podsmażamy przez kilka minut
  • Dodajemy warzywa
  • Mieszamy
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy przez kilka minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i proste dania z wykorzystaniem topinamburu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 350 g topinambura
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >