fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieniec z makreli z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa6b497a-a8f2-447b-9ced-65db8310e72e-1

Wieniec z makreli z granatem

Przygotowanie

  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi
  • Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki
  • Posypujemy granatem
  • Polewamy sosem po sałacie 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Przepisy na przyrządzenie domowych sosów vinaigrette znajdziesz powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 2 plastry czerwonej cebuli (40 g)
  • ½ makreli wędzonej (ok. 65 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 2 łyżki pestek z granatu (34 g)

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miseczka czekoladowa z musem bananowym i owocami

Czekoladę wrzucamy do garnka z masłem i rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Wkładamy na 10 min do lodówki Jak się robi lekko gęste, ale jeszcze jest…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >