Wieniec z makreli z granatem
Wieniec z makreli z granatem
Przygotowanie
- Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
- Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi
- Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki
- Posypujemy granatem
- Polewamy sosem po sałacie
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.
Uwagi
Przepisy na przyrządzenie domowych sosów vinaigrette znajdziesz powyżej.
Autor
Lista składników
- 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
- 1 garść rukoli (20 g)
- 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
- 2 plastry czerwonej cebuli (40 g)
- ½ makreli wędzonej (ok. 65 g)
- 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
- 2 łyżki pestek z granatu (34 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bezglutenowa gryczana pizza
Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…
WIĘCEJ >Pasta z zielonego groszku i pesto
Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.
WIĘCEJ >Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami
Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…
WIĘCEJ >Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat
Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…
WIĘCEJ >