fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieniec z makreli z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa6b497a-a8f2-447b-9ced-65db8310e72e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieniec z makreli z granatem

Przygotowanie

  • Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu
  • Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi
  • Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki
  • Posypujemy granatem
  • Polewamy sosem po sałacie 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Przepisy na przyrządzenie domowych sosów vinaigrette znajdziesz powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 2 plastry czerwonej cebuli (40 g)
  • ½ makreli wędzonej (ok. 65 g)
  • 3 łyżki sosu vinaigrette (30 ml)
  • 2 łyżki pestek z granatu (34 g)

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >