fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wytrawny omlet kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5646125-28bf-4198-8ea0-d73ad2ecde56
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wytrawny omlet kokosowy

Przygotowanie

  • Pastę kokosową rozpuszczamy we wrzątku w małym naczyniu.
  • Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy płynną pastę kokosową, ocet jabłkowy i sól.
  • Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż do ścięcia jajka do preferowanego stopnia.
  • Podajemy z pokrojonymi warzywami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w Twojej codziennej diecie.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne omlety kokosowe.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 kopiasta łyżka pasty kokosowej (25 g) + 3 łyżki wrzątku
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: pokrojony ogórek kiszony i pomidor lub dowolna sałatka warzywna

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…

WIĘCEJ >