fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żurawina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ee433fb-61ee-4d6d-991d-c0a386a3bf62-1

Żurawina

Przygotowanie

  • Żurawinę wkładamy do suchego garnka
  • Nastawiamy na bardzo mały ogień
  • Dodajemy miód
  • Gotujemy 30 min 
  • Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

Rady dietetyka

Przed przygotowaniem potrawy, upewnij się że odpowiada ona Twojej aktualnej diecie i towarzyszącym nietolerancjom – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Żurawinę można podawać z ulubionym mięsem – świetnie komponuje się z dziczyzną.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 3 łyżki miodu (75 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

WIĘCEJ >