fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żurawina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ee433fb-61ee-4d6d-991d-c0a386a3bf62-1

Żurawina

Przygotowanie

  • Żurawinę wkładamy do suchego garnka
  • Nastawiamy na bardzo mały ogień
  • Dodajemy miód
  • Gotujemy 30 min 
  • Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

Rady dietetyka

Przed przygotowaniem potrawy, upewnij się że odpowiada ona Twojej aktualnej diecie i towarzyszącym nietolerancjom – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Żurawinę można podawać z ulubionym mięsem – świetnie komponuje się z dziczyzną.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 3 łyżki miodu (75 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Kasza gryczana

Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >