fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żurawina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ee433fb-61ee-4d6d-991d-c0a386a3bf62-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żurawina

Przygotowanie

  • Żurawinę wkładamy do suchego garnka
  • Nastawiamy na bardzo mały ogień
  • Dodajemy miód
  • Gotujemy 30 min 
  • Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

Rady dietetyka

Przed przygotowaniem potrawy, upewnij się że odpowiada ona Twojej aktualnej diecie i towarzyszącym nietolerancjom – informacje zawarte w piktogramach.

Uwagi

Żurawinę można podawać z ulubionym mięsem – świetnie komponuje się z dziczyzną.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g świeżej żurawiny
  • 3 łyżki miodu (75 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >