fbpx
logo
Szukaj
open close

Małże z kukurydzą i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc46804e8-f6fa-430a-abd2-3c21be908417
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Małże z kukurydzą i boczkiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z boczkiem i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy odsączoną kukurydzę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy cydr i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie dodajemy małże, przykrywamy rondel pokrywką i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż małże się otworzą)
  • Małże które się nie otworzą – wyrzucamy
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z małżami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Małże (świeże) (700 g)
  • Cydr jabłkowy (200 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (30 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Brokuły z sosem serowym

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości) Ser pleśniowy kruszymy do garnka Fetę ścieramy na drobnych oczkach tarki do garnka z serem pleśniowym Do garnka dolewamy…

WIĘCEJ >

Wegetariańska musaka

Bakłażana kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry…

WIĘCEJ >