fbpx
Szukaj
open close
Healthy fats in nutrition - salmon, avocado, oil, nuts. Concept of healthy food

Oleje i tłuszcze – jakie i kiedy są zdrowe, a kiedy szkodliwe

Wokół tłuszczów narosło sporo mitów, łącznie z tym, że trzeba jeść ich jak najmniej, aby schudnąć. Podczas tego webinaru dowiesz się, dlaczego ograniczanie tłuszczów w diecie bardziej szkodzi niż pomaga. Trzeba jednak też wiedzieć, jakie tłuszcze jeść, a jakich bezwzględnie unikać. To tylko jeden z tematów, jaki poruszymy w trakcie tego szkolenia.

Z tego webinaru dowiesz się m.in.:

  • jakie ważne składniki są w tłuszczach;
  • czego potrzebują hormony i komórki;
  • dlaczego to bzdura, że tłuszcze są złe;
  • jakie są fakty na temat tłuszczów;
  • jakie tłuszcze są złe, a jakie dobre;
  • tłuszcze nasycone – co trzeba o nich wiedzieć;
  • tłuszcze jednonienasycone omega-9 – co trzeba o nich wiedzieć;
  • tłuszcz wielonienasycone – omega-3 i omega-6 – co trzeba o nich wiedzieć;
  • jakie tłuszcze spożywać;
  • na czym smażyć;
  • czy olej rzepakowy to dobry wybór;
  • olej z wiesiołka, ogórecznika, czernuszki – co warto o nich wiedzieć;
  • czy olej lniany to hit czy kit;
  • jakie oleje są szczególnie ważne dla kobiet;
  • na czym polega terapia pestkowa;
  • dlaczego cholesterol jest nam potrzebny i co wpływa na jego poziom.

Zapisz się na listę mailingową, jeśli chcesz wziąć udział w tym webinarze.

Zapraszam – Iwona Wierzbicka