fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Budyń jaglany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7528a5a0-a508-4146-85fc-dce9be9b1ea7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Budyń jaglany

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody
  • Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka
  • Dodajemy banana (opcjonalnie można dodać też łyżeczkę ksylitolu)
  • Miksujemy w pojemniku blendera stojącego do momentu, aż budyń będzie gładki i jedwabisty (przez około 2 minuty)
  • Budyń posypujemy pestkami granatu
  • W razie potrzeby dodajemy więcej mleka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia budyniu kasztanowo-kokosowego.

Autor

Jagoda Kłębek
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Kasza jaglana (45 g)
  • Granat (20 g)
  • Ksylitol (14 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki

WIĘCEJ >

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >