fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń jaglany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7528a5a0-a508-4146-85fc-dce9be9b1ea7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń jaglany

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody
  • Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka
  • Dodajemy banana (opcjonalnie można dodać też łyżeczkę ksylitolu)
  • Miksujemy w pojemniku blendera stojącego do momentu, aż budyń będzie gładki i jedwabisty (przez około 2 minuty)
  • Budyń posypujemy pestkami granatu
  • W razie potrzeby dodajemy więcej mleka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia budyniu kasztanowo-kokosowego.

Autor

Jagoda Kłębek
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Banan (120 g)
  • Kasza jaglana (45 g)
  • Granat (20 g)
  • Ksylitol (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka (…)

WIĘCEJ >