fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Budyń kasztanowo – kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Budyń kasztanowo – kokosowy

Przygotowanie

  • Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
  • Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
  • Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
  • Wyłączamy gaz i dodajemy miód
  • Dokładnie mieszamy
  • Rozlewamy do miseczek / salaterek
  • Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
  • Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Truskawka (świeża) (25 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Mąka kasztanowa (24 g)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >