Budyń kasztanowo – kokosowy
Budyń kasztanowo – kokosowy
Przygotowanie
- Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
- Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
- Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
- Wyłączamy gaz i dodajemy miód
- Dokładnie mieszamy
- Rozlewamy do miseczek / salaterek
- Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
- Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Truskawka (25 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Mąka kasztanowa (24 g)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.