Budyń kasztanowo – kokosowy
Budyń kasztanowo – kokosowy
Przygotowanie
- Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
- Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
- Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
- Wyłączamy gaz i dodajemy miód
- Dokładnie mieszamy
- Rozlewamy do miseczek / salaterek
- Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
- Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Truskawka (25 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Mąka kasztanowa (24 g)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony (10 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.