fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Budyń kasztanowo – kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Budyń kasztanowo – kokosowy

Przygotowanie

  • Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
  • Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
  • Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
  • Wyłączamy gaz i dodajemy miód
  • Dokładnie mieszamy
  • Rozlewamy do miseczek / salaterek
  • Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
  • Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu

Rady dietetyka

Jeśli ktoś może i lubi – do każdej porcji budyniu można dodać łyżkę domowych powideł lub dżemu. Na górę można położyć świeże owoce.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki mąki kasztanowej (24 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy

Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >