Budyń kasztanowo – kokosowy
Budyń kasztanowo – kokosowy
Przygotowanie
- Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
- Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
- Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
- Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
- Wyłączamy gaz i dodajemy miód
- Dokładnie mieszamy
- Rozlewamy do miseczek / salaterek
- Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
- Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Truskawka (25 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Mąka kasztanowa (24 g)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Omlet z kiełkami
Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).
WIĘCEJ >Bazyliowe pesto z awokado
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę Sos mieszamy z ugotowanym makaronem…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa
Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem
Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…
WIĘCEJ >