fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Budyń kasztanowo – kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-4-6

Budyń kasztanowo – kokosowy

Przygotowanie

  • Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki
  • Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy
  • Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę kasztanową, cały czas mieszając
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty – cały czas mieszając
  • Wyłączamy gaz i dodajemy miód
  • Dokładnie mieszamy
  • Rozlewamy do miseczek / salaterek
  • Czekamy aż ostygnie na tyle, że da się jeść
  • Jeśli ktoś lubi i może to do każdej porcji budyniu dodaje łyżkę powideł lub dżemu

Rady dietetyka

Jeśli ktoś może i lubi – do każdej porcji budyniu można dodać łyżkę domowych powideł lub dżemu. Na górę można położyć świeże owoce.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki mąki kasztanowej (24 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >