fbpx
logo
Szukaj
open close

Bułki bezglutenowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca189a169-589f-4a9e-ab0b-87fa6c26b497
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bułki bezglutenowe

Przygotowanie

  • Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko
  • W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki
  • Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy do połączenia
  • Zagniatamy ciasto w kulkę
  • Dzielimy na 6 części, robimy z nich kulki i zgniatamy „na płasko” 
  • Układamy bułki na papierze do pieczenia na tacy piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 – 40 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Mąka kokosowa (150 g)
  • Mąka jaglana (150 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Kminek mielony (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >