fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułki bezglutenowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca189a169-589f-4a9e-ab0b-87fa6c26b497
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bułki bezglutenowe

Przygotowanie

  • Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko
  • W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki
  • Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy do połączenia
  • Zagniatamy ciasto w kulkę
  • Dzielimy na 6 części, robimy z nich kulki i zgniatamy „na płasko” 
  • Układamy bułki na papierze do pieczenia na tacy piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 – 40 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Mąka kokosowa (150 g)
  • Mąka jaglana (150 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Kminek mielony (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Włączamy ekspres W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy) Robimy espresso Nagrzewamy dyszę do spieniania Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem Wlewamy spienione mleko do szklanki Z góry…

WIĘCEJ >