Bułki bezglutenowe
Bułki bezglutenowe
Przygotowanie
- Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko
- W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki
- Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy do połączenia
- Zagniatamy ciasto w kulkę
- Dzielimy na 6 części, robimy z nich kulki i zgniatamy „na płasko”
- Układamy bułki na papierze do pieczenia na tacy piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 – 40 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Mąka kokosowa (150 g)
- Mąka jaglana (150 g)
- Jajo kurze rozm. M (102 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Kminek mielony (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jaglanka jabłkowo-gruszkowa
Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…
WIĘCEJ >Surówka z pekińskiej
Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy
WIĘCEJ >Potrawka z karkówki i dyni
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…
WIĘCEJ >Budyń jaglany
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…
WIĘCEJ >