Bułki AIP
Bułki AIP
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
- Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
- Po czym studzimy
- Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
- Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
- Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne pomysły na przygotowanie bułek.
Autor
Lista składników
- 2 dojrzałe banany (240 g)
- 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
- 3 listki żelatyny (6 g)
- 200 g mąki kokosowej
- 100 g mąki kasztanowej
- 1 łyżka mąki żołędziowej (15 g)
- 1 łyżka mąki z tapioki (15 g)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- 1 łyżeczka suszonego oregano (2 g)
- ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem
Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)
WIĘCEJ >Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami
Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…
WIĘCEJ >Bezglutenowy deser z tapioki
Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…
WIĘCEJ >Zapiekanka gryczana
Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…
WIĘCEJ >