fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułki AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d818f8e-24f7-404d-9bff-60048e6459a0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bułki AIP

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
  • Po czym studzimy
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
  • Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
  • Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne pomysły na przygotowanie bułek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 3 listki żelatyny (6 g)
  • 200 g mąki kokosowej
  • 100 g mąki kasztanowej
  • 1 łyżka mąki żołędziowej (15 g)
  • 1 łyżka mąki z tapioki (15 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Foremki do sufletów, Garnek, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…

WIĘCEJ >