fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułki AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d818f8e-24f7-404d-9bff-60048e6459a0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bułki AIP

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
  • Po czym studzimy
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
  • Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
  • Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Mąka kokosowa (200 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kasztanowa (100 g)
  • Mąka żołędziowa (15 g)
  • Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (15 g)
  • Żelatyna – listki (6 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Foremki do sufletów, Garnek, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >