fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułki AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d818f8e-24f7-404d-9bff-60048e6459a0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bułki AIP

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
  • Po czym studzimy
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
  • Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
  • Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Mąka kokosowa (200 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kasztanowa (100 g)
  • Mąka żołędziowa (15 g)
  • Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (15 g)
  • Żelatyna – listki (6 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Foremki do sufletów, Garnek, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

Gruszkę obrać i od dołu wyciąć gniazdo nasienne (są takie walcowate nożyki do wycinania takich rzeczy) Gruszkę wkładamy do garnka Dodajemy goździk i cynamon Zalewamy winem i zaczynamy bardzo powoli na małym ogniu gotować Gotujemy…

WIĘCEJ >

Maniok z czerwoną cebulą

Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie) Gotujemy…

WIĘCEJ >