fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułki AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d818f8e-24f7-404d-9bff-60048e6459a0

Bułki AIP

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia
  • Po czym studzimy
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy
  • Foremki do sufletów smarujemy olejem kokosowym i nakładamy ciasto do około ¾ wysokości formy
  • Pieczemy przez około 30-35 minut w temp. 180 st. C

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne pomysły na przygotowanie bułek.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 3 listki żelatyny (6 g)
  • 200 g mąki kokosowej
  • 100 g mąki kasztanowej
  • 1 łyżka mąki żołędziowej (15 g)
  • 1 łyżka mąki z tapioki (15 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Foremki do sufletów, Garnek, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >