fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciastka z tapioką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf358d025-abb7-4bc8-96e5-c665b252eb30-1

Ciastka z tapioką

Przygotowanie

  • Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem.
  • Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut.
  • Gotowe ciastka wyjmujemy po ostygnięciu.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi kilkanaście ciastek, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

Ciastka świetnie sprawdzą się jako przekąska potreningowa.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 70 g mąki kokosowej
  • 5 łyżek mąki z tapioki (50 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 150 g erytrytolu lub zmiksowanych na syrop daktyli
  • 100 g masła kokosowego (można zastąpić je masłem klarowanym lub olejem kokosowym)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Sałatka z mango, granatem i awokado

Warzywa i owoce dokładnie myjemy Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę Posypujemy pestkami granatu Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…

WIĘCEJ >

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >