fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciastka z tapioką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf358d025-abb7-4bc8-96e5-c665b252eb30-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciastka z tapioką

Przygotowanie

  • Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem.
  • Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut.
  • Gotowe ciastka wyjmujemy po ostygnięciu.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi kilkanaście ciastek, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

Ciastka świetnie sprawdzą się jako przekąska potreningowa.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 70 g mąki kokosowej
  • 5 łyżek mąki z tapioki (50 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 150 g erytrytolu lub zmiksowanych na syrop daktyli
  • 100 g masła kokosowego (można zastąpić je masłem klarowanym lub olejem kokosowym)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z owocami i z migdałami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi migdałami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >