Ciastka z tapioką
Ciastka z tapioką
Przygotowanie
- Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem.
- Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut.
- Gotowe ciastka wyjmujemy po ostygnięciu.
Rady dietetyka
Z podanej ilości wychodzi kilkanaście ciastek, które należy podzielić na 2 porcje.
Uwagi
Ciastka świetnie sprawdzą się jako przekąska potreningowa.
Autor
Lista składników
- 70 g mąki kokosowej
- 5 łyżek mąki z tapioki (50 g)
- 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
- 150 g erytrytolu lub zmiksowanych na syrop daktyli
- 100 g masła kokosowego (można zastąpić je masłem klarowanym lub olejem kokosowym)
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti wielowarzywne
Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…
WIĘCEJ >Sałatka z awokado
Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…
WIĘCEJ >Frytki z batatów
Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym z owocami i z migdałami
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi migdałami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy
WIĘCEJ >