fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciastka z tapioką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf358d025-abb7-4bc8-96e5-c665b252eb30-1

Ciastka z tapioką

Przygotowanie

  • Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem.
  • Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut.
  • Gotowe ciastka wyjmujemy po ostygnięciu.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi kilkanaście ciastek, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

Ciastka świetnie sprawdzą się jako przekąska potreningowa.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 70 g mąki kokosowej
  • 5 łyżek mąki z tapioki (50 g)
  • 6 jaj kurzych roz. M (ok. 306 g)
  • 150 g erytrytolu lub zmiksowanych na syrop daktyli
  • 100 g masła kokosowego (można zastąpić je masłem klarowanym lub olejem kokosowym)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >