fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz z surówką z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13890b2-6245-4070-be48-4433f3432eaa

Dorsz z surówką z marchewki

Przygotowanie

  • 2 marchewki kroimy w plasterki.
  • Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą.
  • Gotujemy 15 minut na małym ogniu.
  • W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i dodajemy sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu i soli, mieszamy.
  • Podajemy z dorszem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić łososia w podobny sposób – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g filetów z dorsza
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 marchewki (120 g) 
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę Ziemniaki obieramy i gotujemy…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przy pomocy łyżki wydrążamy pomidory. Wydrążoną część pomidorów kroimy, wyrzucając twardy środek Pokrojone pomidory dusimy na patelni z masłem, mięsem i przyprawami Dusimy ok.10 – 15 minut (lub do czasu…

WIĘCEJ >