fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz z surówką z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13890b2-6245-4070-be48-4433f3432eaa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz z surówką z marchewki

Przygotowanie

  • 2 marchewki kroimy w plasterki.
  • Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą.
  • Gotujemy 15 minut na małym ogniu.
  • W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i dodajemy sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu i soli, mieszamy.
  • Podajemy z dorszem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić łososia w podobny sposób – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g filetów z dorsza
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 marchewki (120 g) 
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >