fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dorsz z surówką z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf13890b2-6245-4070-be48-4433f3432eaa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dorsz z surówką z marchewki

Przygotowanie

  • 2 marchewki kroimy w plasterki.
  • Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą.
  • Gotujemy 15 minut na małym ogniu.
  • W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i dodajemy sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu i soli, mieszamy.
  • Podajemy z dorszem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić łososia w podobny sposób – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g filetów z dorsza
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 2 marchewki (120 g) 
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sernik z batatów

Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >