fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aa81eee-2b68-40c5-953d-8488bd696e7f

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

Przygotowanie

  • Nastawiamy grilla
  • Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą.
  • Kładziemy łososia na grill (skórą do góry)
  • Grillujemy około 6 minut i obracamy na drugą stronę. Grillujemy jeszcze około 5 minut
  • W tym czasie myjemy i obieramy marchew. Za pomocą tarki do warzyw (spiromatu) przygotowujemy makaron i przekładamy do miski
  • Natkę pietruszki grubo siekamy, dodajemy do marchwi, solimy. Dolewamy oliwę. Mieszamy
  • Makaron kładziemy na talerz. Nakładamy na niego łososia

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej dotychaczasowej diecie.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 filety z łososia ze skórą (400 g)
  • 6 marchewek (360 g)
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki (12 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu z chrupiącą szynką parmeńską

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski Wkładamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem Zostawiamy na 2 min i przecedzamy na sicie Odcedzony jarmuż przekładamy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >