fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce15b0ed2-549b-43af-a0e9-d6f695a90fa2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Przygotowanie

  • Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić)
  • Posiekanego łososia przekładamy do miseczki 
  • Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz 
  • Mieszamy 
  • Formujemy kulkę, kładziemy na talerz 
  • Ogórka kroimy w drobną kostkę 
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Ogórka i cebulę układamy obok łososia 
  • Dokładamy z boku łyżkę kaparów
  • Oddzielamy białko od żółtka i kładziemy żółtko obok na łyżce lub robimy dziurkę na środku tatara i tam umieszczamy żółtko 

Rady dietetyka

Sięgajmy po jak najlepszej jakości ryby, które dziko żyją w dużych akwenach morskich, np. w oceanach. Ryby pochodzące z Morza Bałtyckiego kumulują dużą ilość toksyn, która może zatruwać organizm.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (100 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Kapary (10 g)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut. Dodajemy brukselkę i mieszamy Następnie wybijamy jajka Smażymy przez około…

WIĘCEJ >