fbpx
logo
Szukaj
open close

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce15b0ed2-549b-43af-a0e9-d6f695a90fa2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Przygotowanie

  • Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić)
  • Posiekanego łososia przekładamy do miseczki 
  • Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz 
  • Mieszamy 
  • Formujemy kulkę, kładziemy na talerz 
  • Ogórka kroimy w drobną kostkę 
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Ogórka i cebulę układamy obok łososia 
  • Dokładamy z boku łyżkę kaparów
  • Oddzielamy białko od żółtka i kładziemy żółtko obok na łyżce lub robimy dziurkę na środku tatara i tam umieszczamy żółtko 

Rady dietetyka

Sięgajmy po jak najlepszej jakości ryby, które dziko żyją w dużych akwenach morskich, np. w oceanach. Ryby pochodzące z Morza Bałtyckiego kumulują dużą ilość toksyn, która może zatruwać organizm.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (100 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Kapary (10 g)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a (…)

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do (…)

WIĘCEJ >