Miodowo – musztardowy tatar z łososia
Miodowo – musztardowy tatar z łososia
Przygotowanie
- Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić)
- Posiekanego łososia przekładamy do miseczki
- Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz
- Mieszamy
- Formujemy kulkę, kładziemy na talerz
- Ogórka kroimy w drobną kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Ogórka i cebulę układamy obok łososia
- Dokładamy z boku łyżkę kaparów
- Oddzielamy białko od żółtka i kładziemy żółtko obok na łyżce lub robimy dziurkę na środku tatara i tam umieszczamy żółtko
Autor
Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni
Lista składników
- 100 g surowego łososia
- ½ łyżeczki musztardy sarepskiej
- ½ łyżeczki miodu
- 1 ogórek kiszony
- ½ czerwonej cebuli
- 1 łyżka kaparów
- 1 jajko
- sól, pieprz
Potrzebny sprzęt
Miska
Podobne tematy
Indyk z grzybami
Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy (…)
WIĘCEJ >Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów
Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej (…)
WIĘCEJ >Shake pomarańczowo – imbirowy
Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą (…)
WIĘCEJ >Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy (…)
WIĘCEJ >