logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy sok „kubuś”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ca0bc44-e8d2-4497-a6ab-fc96983f5655

Domowy sok „kubuś”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8ca0bc44-e8d2-4497-a6ab-fc96983f5655

Przygotowanie

  • Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce.
  • Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki
  • Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy.
  • Całość soku przelewamy do jednego naczynia lub blendera kielichowego.
  • Dodajemy tam kawałki banana i miksujemy całość na gładki sok.

Rady dietetyka

Taki sok jest niewątpliwie zdrowszą alternatywną sklepowych odpowiedników, należy jednak pamiętać, że to nadal jest duża porcja cukru pozbawionego błonnika, który dostarczylibyśmy organizmowi jedząc całe marchewki czy jabłka. Nie należy zatem pić takich soków zbyt często i lepiej wybierać chrupanie całych warzyw lub surówki warzywno-owocowe.

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 kg marchwi
  • 0,5 kg jabłek
  • 2 pomarańcze
  • 1-2 banany

Potrzebny sprzęt

Blender, Wyciskarka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny (…)

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl